Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko

Sestavine


  • Sestavine za njoke:
  • 350 gramov krompirjevega pireja
  • 160-200 gramov brezglutenske univerzalne Schaer moke Mix it
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 jajce
  • 1/2 čajne žličke soli

  • Ostale sestavine:
  • 250 gramov lososovega fileja s kožo     
  • 6 žlic kuhanega graha
  • 1 žlica masla
  • 100 ml sladke smetane
  • 1 žlic polnozrnate gorčice
  • 1 čajna žlička fine gorčice
  • sol in poper po okusu
Priprava

  1. Krompir olupimo in skuhamo v soljenem kropu. Kuhanega takoj pretlačimo in ohladimo.
  2. Ohlajenemu dodamo moko, kislo smetano in z vilico stepeno jajce. Zgnetemo v testo in oblikujemo večji svaljek. Zrežemo ga na manjše blazinice. 
  3. Lososov file operemo pod hladno vodo in ga dobro osušimo. V ponvi segrejemo olje na najvišji temperaturi in ga s kožo navzdol položimo vanj. Držimo ga na mestu z vilico, da se ne bi zaradi vročinskega šoka skrčil skupaj. Temperaturo znižamo na srednjo in ga pečemo s kožo navzdol še neadaljnih 10 minut (odvisno od debeline). Zadnjo minuto pred postrežbo ga obrnemo naokrog in ga zapečemo še na drugi strani. 
  4. Med peko lososa v vrelem kropu skuhamo njoke. Ko priplavajo na površje so kuhani. Kuhane odcedimo in jim dodamo žlico masla in grah. Počakamo da se maslo stopi. 
  5. V manjšo posodico dodamo polnozrnato gorčico, fino gorčico, sladko smetano, sol in poper po okusu. Omako pripeljemo do vretja. 
  6. Njoke serviramo na krožnik. Čeznje položimo lososov file in ga prelijemo z omako. 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pizza muffini

Gurmanski burgerji s tartufnim sirom, čevapčiči in rukolo