Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko
Sestavine
- Sestavine za njoke:
- 350 gramov krompirjevega pireja
- 160-200 gramov brezglutenske univerzalne Schaer moke Mix it
- 1 žlica kisle smetane
- 1 jajce
- 1/2 čajne žličke soli
- Ostale sestavine:
- 250 gramov lososovega fileja s kožo
- 6 žlic kuhanega graha
- 1 žlica masla
- 100 ml sladke smetane
- 1 žlic polnozrnate gorčice
- 1 čajna žlička fine gorčice
- sol in poper po okusu
Priprava
- Krompir olupimo in skuhamo v soljenem kropu. Kuhanega takoj pretlačimo in ohladimo.
- Ohlajenemu dodamo moko, kislo smetano in z vilico stepeno jajce. Zgnetemo v testo in oblikujemo večji svaljek. Zrežemo ga na manjše blazinice.
- Lososov file operemo pod hladno vodo in ga dobro osušimo. V ponvi segrejemo olje na najvišji temperaturi in ga s kožo navzdol položimo vanj. Držimo ga na mestu z vilico, da se ne bi zaradi vročinskega šoka skrčil skupaj. Temperaturo znižamo na srednjo in ga pečemo s kožo navzdol še neadaljnih 10 minut (odvisno od debeline). Zadnjo minuto pred postrežbo ga obrnemo naokrog in ga zapečemo še na drugi strani.
- Med peko lososa v vrelem kropu skuhamo njoke. Ko priplavajo na površje so kuhani. Kuhane odcedimo in jim dodamo žlico masla in grah. Počakamo da se maslo stopi.
- V manjšo posodico dodamo polnozrnato gorčico, fino gorčico, sladko smetano, sol in poper po okusu. Omako pripeljemo do vretja.
- Njoke serviramo na krožnik. Čeznje položimo lososov file in ga prelijemo z omako.
Komentarji
Objavite komentar