Gurmanski burgerji s tartufnim sirom, čevapčiči in rukolo


Sestavine

6 kosov sira s tartufi
6 večjih telečjih čevapčičev (ali klasičnih)
6 čajnih žličk polnozrnate gorčice ali fine gorčice
6 čajnih žličk majoneze
2-3 pesti mlade sveže rukole
1 francoska štruca
4-5 žlic olivnega olja
1 žlica olivnega olja z okusom tartufov
vejica svežega timijana
črni poper



Priprava

  1. Po dva čevapčiča razpolovimo. Sir narežemo na debelino nekaj milimetrov. Francosko štruco narežemo na 6 kosov in jih razpolovimo. Dve žlici olivnega olja zmešamo z žlico olivnega olja z okusom tartufov.
  2. Z oljem premažemo razpolovljene kruhke, jih potresemo s timijanom in s črnim poprom. Položimo jih na pekač obložen s papirjem za peko in pečemo v pečici z nastavitvijo žar in temperaturo 200 stopinj, nekje 5-8 minut - do zlato zapečene barve.
  3. Medtem na ponvi, ki smo ji dodali žlico olja popečemo prepolovljene dvojne čevapčiče. Ko so na eni strani zlato rjavo zapečeni jih obrnemo in zapečemo še na drugi strani. Na vrh dodamo narezan sir, da se med samo peko čevapčičev stopi.
  4. Popečene kruhke premažemo. Spodnjo polovico z majonezo, zgornjo z gorčico - ali obratno po želji.
  5. Na spodnjo polovico dodamo popečene čevapčiče s sirom in čeznje dodamo svežo rukolo. Vse skupaj pokrijemo z zgornjim delom kruha. V burger zapičimo leseno palčko, da drži burger skupaj in takoj postrežemo.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko

Kitajski jajčni rezanci s piščančjim mesom in rumeno papriko

Limonina pita