Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko
Sestavine Sestavine za njoke: 350 gramov krompirjevega pireja 160-200 gramov brezglutenske univerzalne Schaer moke Mix it 1 žlica kisle smetane 1 jajce 1/2 čajne žličke soli Ostale sestavine: 250 gramov lososovega fileja s kožo 6 žlic kuhanega graha 1 žlica masla 100 ml sladke smetane 1 žlic polnozrnate gorčice 1 čajna žlička fine gorčice sol in poper po okusu Priprava Krompir olupimo in skuhamo v soljenem kropu. Kuhanega takoj pretlačimo in ohladimo. Ohlajenemu dodamo moko, kislo smetano in z vilico stepeno jajce. Zgnetemo v testo in oblikujemo večji svaljek. Zrežemo ga na manjše blazinice. Lososov file operemo pod hladno vodo in ga dobro osušimo. V ponvi segrejemo olje na najvišji temperaturi in ga s kožo navzdol položimo vanj. Držimo ga na mestu z vilico, da se ne bi zaradi vročinskega šoka skrčil skupaj. Temperaturo znižamo na srednjo in ga pečemo s kožo navzdol še neadaljnih 10 minut (odvisno od debeline). Zadnjo minuto pred postrežbo ga obrnemo
Zelo okusno.
OdgovoriIzbrišibljak
OdgovoriIzbriši