Čokoladni mafini s čokoladno sredico

Sestavine

  • 60 gramov sladkorja
  • 30 gramov rumovega sladkorja Kotanyi (ali 30 gramov navadnega sladkorja + 2 žlici ruma)
  • 1 čajna žlička vanilijeve paste (aližlica vanilijevega sladkorja)
  • 2 jajca
  • 230 gramov pirine ali navadne moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1,5 dcl riževega ali kravjega mleka
  • 0,5 dcl sončničnega olja
  • 30 gramov grenkega kakava
  • 1/2 čajne žličke mlete kave
  • ščepec soli
  • 300 gramov jedilne čokolade
Priprava

  1. Moko, kakav v prahu in pecilni prašek presejemo in zmešamo. Sladkor in vanilijev sladkor premešamo. V posodi izmerimo količino olja in mleka. V pekač za mafine položimo papirnate košarice. 
  2. V eno posodo dodamo beljaka in iz njiju stepemo sneg.
  3. V drugo posodo dodamo rumenjaka in jima dodamo sladkor, rumov sladkor, sol in vanilijevo pasto. Vsebino stepamo do svetlo rumene barve. 
  4. Po tem času dodamo tretjino zmešane kakavove moke in tretjino odmerjene količine olja z mlekom. Vsebino premešamo in postopek ponovimo še dvakrat. Nazadnje nežno vmešamo še sneg. 
  5. V papirnate košarice nadevamo slabo žlico čokoladne zmesi. Nanjo položimo dva debela koščka jedilne čokolade. Čokolado prekrijemo s preostalo čokoladno zmesjo. 
  6. Ne pečene kolačke položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 18 minut.
  7. Pečene kolačke nemudoma prestavimo iz pekača in s tem ustavimo proces peke, ter jih ohladimo. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko

Kitajski jajčni rezanci s piščančjim mesom in rumeno papriko

Limonina pita