Gratinirane penne z mleto govedino, paradižnikom in mocarelo
Sestavine
- 450 gramov brezglutenskih Schaer testenin penne ali klasičnih testenin
- 350 gramov mlete govedine
- 2-3 srednje veliki zreli paradižniki
- 1 čajna žlička sladkorja
- 1/2 čajne žličke soli
- poper po okusu
- 3 pesti naribane topljive mocarele ali drugega topljivega sira (gavda, trapist, edamec)
- ščepec origana in peteršilja
- 2 dcl mleka
- 4 žlice kremnega sira
Priprava
- Testenine kuhamo v vrelem soljenem kropu 3 minute manj, kot je predpisano na embalaži.
- Med kuhanjem na ponvi popečemo mleto meso. Ko postane zlato rjave barve, ga solimo, popramo, mu dodamo drobno narezan paradižnik, sladkor, peteršilj in origano. Pražimo minut, dve in odstavimo.
- Mleko, kremni sir in pest mocarelle zmešamo in po okusu dosolimo
- V ponvi zmešamo testenine z mesno omako in jih stresemo v pekač. Prelijemo z mlečno zmesjo in izdatno po vrhu potresemo s preostalim sirom.
- Testenine pečemo v pečici na 180 stopinjah nadaljnje 20-30 minut.
Komentarji
Objavite komentar