Gratinirane penne z mleto govedino, paradižnikom in mocarelo

IMG_0104Sestavine


  • 450 gramov brezglutenskih Schaer testenin penne ali klasičnih testenin 
  • 350 gramov mlete govedine
  • 2-3 srednje veliki zreli paradižniki
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1/2 čajne žličke soli
  • poper po okusu
  • 3 pesti naribane topljive mocarele ali drugega topljivega sira (gavda, trapist, edamec)
  • ščepec origana in peteršilja
  • 2 dcl mleka
  • 4 žlice kremnega sira
Priprava

  1. Testenine kuhamo v vrelem soljenem kropu 3 minute manj, kot je predpisano na embalaži.
  2. Med kuhanjem na ponvi popečemo mleto meso. Ko postane zlato rjave barve, ga solimo, popramo, mu dodamo drobno narezan paradižnik, sladkor, peteršilj in origano. Pražimo minut, dve in odstavimo.
  3. Mleko, kremni sir in pest mocarelle zmešamo in po okusu dosolimo
  4. V ponvi zmešamo testenine z mesno omako in jih stresemo v pekač. Prelijemo z mlečno zmesjo in izdatno po vrhu potresemo s preostalim sirom.
  5. Testenine pečemo v pečici na 180 stopinjah nadaljnje 20-30 minut. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko

Pizza muffini

Gurmanski burgerji s tartufnim sirom, čevapčiči in rukolo