Humus z rdečo peso
4
Sestavine:
- 250 g čičerike (namočene, suhe okoli 50 g)
- 3 žlice tahinija (sezamova pasta)
- 50 ml olivnega olja
- 1 strok česna
- 1/2 limone (sok)
- 2 rdeči pesi
- 1/2 čajne žličke kumine (zmlete)
- 2 žlici hrena (svežega)
- sol
- poper
Priprava
- Za humus z rdečo peso najprej 250 g čičerike, ki smo jo namakali vsaj 12 ur, speremo in v sveži vodi kuhamo 1,5 - 2 uri. Rdečo peso kuhamo v rahlo slani vodi 45 do 60 minut, dokler se ne zmehča. Ko jo skuhamo, odstranimo olupek.Vodo pri kuhani rdeči pesi in čičeriki odlijemo, stisnemo limono in naribamo hren. Skupaj s preostalimi sestavinamo naredimo kremasto maso. Začinimo s poprom in soljo in dobro pomešamo.Humus z rdečo peso postrežemo npr. s tankim nekvašenim kruhom.
Nasvet:
K humusu z rdečo peso se dobro poda falafel.
Komentarji
Objavite komentar