Jagodni tiramisu kozarčki s piškoti
Sestavine
- 4 sveža jajca
- 500 ml mascarpone sira
- 6 žlic sladkorja v prahu
- vanilijev strok
- 0,5-1 dcl mleka
- 1-3 žlice ruma
- 2-3 pesti jagod
- 8 savojskih piškotov
Priprava
- Iz beljakov stepemo sneg. V posodo z rumenjaki stresemo sladkor v prahu in vanilijeva semena, ter vse skupaj stepamo z električnim mešalnikom do svetlo rumene barve.
- V sladko rumenjakovo zmes vmešamo mascarpone sir. Nato pa še nežno vmešamo pripravljen sneg.
- V kozarcu zmešamo mleko in rum. Nadrobimo piškote in narežemo jagode.
- Pripravimo si 4 skodelice. Na dno vsake skodelice zdrobimo dva piškota. Vse skupaj prelijemo z nekaj žlicami rumovega mleka. Čez piškote razporedimo kremo in jo potresemo z narezanimi jagodami.
- Skodelice položimo za vsaj 1 uro v hladilnik, da se krema strdi in okusi povežejo.
Komentarji
Objavite komentar