Jagodni tiramisu kozarčki s piškoti

Sestavine


    IMG_3720
  • 4 sveža jajca
  • 500 ml mascarpone sira
  • 6 žlic sladkorja v prahu   
  • vanilijev strok
  • 0,5-1 dcl mleka
  • 1-3 žlice ruma
  • 2-3 pesti jagod
  • 8 savojskih piškotov
Priprava

  1. Iz beljakov stepemo sneg. V posodo z rumenjaki stresemo sladkor v prahu in vanilijeva semena, ter vse skupaj stepamo z električnim mešalnikom do svetlo rumene barve.
  2. V sladko rumenjakovo zmes vmešamo mascarpone sir. Nato pa še nežno vmešamo pripravljen sneg.
  3. V kozarcu zmešamo mleko in rum. Nadrobimo piškote in narežemo jagode.
  4. Pripravimo si 4 skodelice. Na dno vsake skodelice zdrobimo dva piškota. Vse skupaj prelijemo z nekaj žlicami rumovega mleka. Čez piškote razporedimo kremo in jo potresemo z narezanimi jagodami.
  5. Skodelice položimo za vsaj 1 uro v hladilnik, da se krema strdi in okusi povežejo. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko

Kitajski jajčni rezanci s piščančjim mesom in rumeno papriko

Limonina pita