Korenčkovo porova juha s kurkumo in brezglutenskimi krutoni

Sestavine


    img_1776
  • 4-6 kosov brezglutenskega kruha Schaer Pan Carre (lahko tudi navadnega pšeničnega)
  • 4-5 korenji
  • 1/2 pora
  • 2 večja krompirja
  • 1-1,5 litra zelenjavne, piščančje jušne osnove ali juhe
  • dober ščep kurkume
  • sol in poper po okusu
  • 1/2 čajne žličke peteršilja
  • 1/3 čajne žličke paradižnikovega koncentrata 
  • 1 pest parmezana
Priprava

  1.  Korenje, krompir in por narežemo na drobne koščke.
  2. Zelenjavo v posodi malo popečemo, nato pa jo zalijemo z jušno osnovo. Dodamo začimbe in posodo pokrijemo ter juho kuhamo 30 minut.
  3. Kuhani juhi dodamo paradižnikov koncentrat in jo spaširamo.
  4. Med kuhanjem juhe pripravimo krutone. Kruh potresemo z naribanim parmezanom in ga položimo v pečico segreto na 200 stopinj, ter ga spečemo da se sir stopi in kruh postane hrustljav. Takšen kruh razrežemo na manjše kocke in ga za nadaljnih 15 minut položimo nazaj v pečico segreto na 160 stopinj, da se krutoni dobro osušijo.
  5. Juho postrežemo in jo potresemo s krutoni in kakšno kapljico olivnega olja. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko

Kitajski jajčni rezanci s piščančjim mesom in rumeno papriko

Limonina pita