Korenčkovo porova juha s kurkumo in brezglutenskimi krutoni
Sestavine
- 4-6 kosov brezglutenskega kruha Schaer Pan Carre (lahko tudi navadnega pšeničnega)
- 4-5 korenji
- 1/2 pora
- 2 večja krompirja
- 1-1,5 litra zelenjavne, piščančje jušne osnove ali juhe
- dober ščep kurkume
- sol in poper po okusu
- 1/2 čajne žličke peteršilja
- 1/3 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
- 1 pest parmezana
Priprava
- Korenje, krompir in por narežemo na drobne koščke.
- Zelenjavo v posodi malo popečemo, nato pa jo zalijemo z jušno osnovo. Dodamo začimbe in posodo pokrijemo ter juho kuhamo 30 minut.
- Kuhani juhi dodamo paradižnikov koncentrat in jo spaširamo.
- Med kuhanjem juhe pripravimo krutone. Kruh potresemo z naribanim parmezanom in ga položimo v pečico segreto na 200 stopinj, ter ga spečemo da se sir stopi in kruh postane hrustljav. Takšen kruh razrežemo na manjše kocke in ga za nadaljnih 15 minut položimo nazaj v pečico segreto na 160 stopinj, da se krutoni dobro osušijo.
- Juho postrežemo in jo potresemo s krutoni in kakšno kapljico olivnega olja.
Komentarji
Objavite komentar