Pečena zelenjavna rižota s piščančjim mesom
Sestavine
- 300 gramov piščančjih prsi
- 1 večja zelena paprika
- 1 večja čebula
- 2 stroka česna
- 200 ml paradižnikovih pelatov
- 500 ml jušne osnove
- 300 gramov dolgozrnatega riža
- ščepec peteršilja, bazilike in sladke paprike v prahu
- sol in poper po okusu
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 čajna žlička sladkorja
Priprava
- Čebulo olupimo, prerežemo na pol in narežemo na kolobarje. Papriko operemo in narežemo na manjše koščke. Česen narežemo na drobno. Piščančje meso narežemo na manjše kocke.
- V ponvi segrejemo olje in na njem zlato popečemo meso. Meso odstranimo in na olju popražimo čebulo. Ko se spusti dodamo papriko in česen. Pražimo minutko nato pa v posodo stresemo riž in vmešamo paradižnikovo mezgo. Riž pražimo toliko časa da postekleni.
- Prilijemo pelate, juho, dodamo sol, poper, sladkor in začimbe, ter popečeno meso. Vsebino zavremo, nato pa jo prelijemo v pekač in ga pokrijemo.
- Pekač položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 35-40 minut.
Komentarji
Objavite komentar