Pečena zelenjavna rižota s piščančjim mesom

Sestavine


  • 300 gramov piščančjih prsi
  • 1 večja zelena paprika
  • 1 večja čebula
  • 2 stroka česna
  • 200 ml paradižnikovih pelatov
  • 500 ml jušne osnove
  • 300 gramov dolgozrnatega riža
  • ščepec peteršilja, bazilike in sladke paprike v prahu   
  • sol in poper po okusu
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 čajna žlička sladkorja
Priprava

  1. Čebulo olupimo, prerežemo na pol in narežemo na kolobarje. Papriko operemo in narežemo na manjše koščke. Česen narežemo na drobno. Piščančje meso narežemo na manjše kocke.
  2. V ponvi segrejemo olje in na njem zlato popečemo meso. Meso odstranimo in na olju popražimo čebulo. Ko se spusti dodamo papriko in česen. Pražimo minutko nato pa v posodo stresemo riž in vmešamo paradižnikovo mezgo. Riž pražimo toliko časa da postekleni. 
  3. Prilijemo pelate, juho, dodamo sol, poper, sladkor in začimbe, ter popečeno meso. Vsebino zavremo, nato pa jo prelijemo v pekač in ga pokrijemo. 
  4. Pekač položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 35-40 minut. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko

Pizza muffini

Gurmanski burgerji s tartufnim sirom, čevapčiči in rukolo