Polnjene paprike v paradižnikovi omaki

Sestavine


Sestavine za paradižnikovo omako:
1-1,5 kg domačih paradižnikov
1/2 rdeče čebule
1 žlica sladkorja
sol in poper po okusu
sveža bazilika po okusu
1 dcl vode + žlica moke
Sestavine za polnjene paprike:
300 gramov arborio riža
300 gramov mletega mesa (mešanega ali govejega)  
majhen šopek svežega peteršilja
sol in poper po okusu
1/2 čebule
4-6 paprik babur

Priprava

  1. Najprej pripravimo omako. Čebulo dorbno narežemo in jo popražimo na malce olja. Popraženi čebuli dodamo narezan paradižnik. Prilijemo mu dcl ali dva vode in ga kuhamo 20 minut. Dodamo mu sladkor, sol in poper po okusu.
  2. Paradižnik spasiramo s paličnim mešalnikom in ga pustimo da se nežno kuha med tem ko pripravimo paprike. 
  3. Lotimo se priprave nadeva. Na olju popražimo drobno narezano čebulo da se spusti. Takrat dodamo meso in ga pražimo da malce porjavi. Takšnemu dodamo riž in ga minuto ali dve pražimo. Prilijemo 1 liter vode. Dodamo sol in poper, ter riž skuhamo do al-dente teksture. Po potrebi prilijemo še malce vode, če le ta med kuhanjem izhlapi. 
  4. Kuhani rižoti primešamo narezan svež peteršilj in jo odstavimo
  5. Rižoto nadevamo v paprike in ji pritrdimo z zobotrebcem. Položimo jih v paradižnikovo omako in jih kuhamo nadaljnih 20 minut. 
  6. Paprike poberemo iz omake. V manjši posodi fino zmešamo 1-2 dcl vode in moko. Vsebino med rednim mešanjem zlijemo k paradižnikovi omaki. Omako zavremo in kuhamo nadaljno minuto, da se malce zgosti, nato pa jo dodamo k kuhanim nadevanim paprikam.
  7. Poleg nadevanih paprik postrežemo kruh ali pire krompir. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko

Kitajski jajčni rezanci s piščančjim mesom in rumeno papriko

Limonina pita