Shakshuka

SESTAVINE: (za 2 osebi)

* 2 paradižnika * 200g pelatov * 4 jajca * šop svežega peteršilja * 1 cm svežega ingverja * 1 strok česna * 1 majhna čebula * 1 žlica olivnega olja * 1 svež čili ali ščepec čilija v prahu * 1 žlička mlete kumine * 1 žlička mlete paprike * 1 žlička himalajske soli * 1 žlička popra * 100g feta sira 


Priprava

OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju prepražimo na drobno narezano čebulo - cca 5 minut. Dodamo narezan česen, ingver, svež čili, na drobno narezan paradižnik in pelate. Kuhamo 15 minut. Na koncu dodamo še začimbe - sol, poper, paprika, kumina, ter dobro premešamo. Nato prelijemo vse skupaj v mini pekač, na vrh ubijemo jajca in dodamo na drobno narezan feta sir. Pečemo 10 minut na 200 stopinj. Na koncu potresemo s svežim peteršiljem.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko

Kitajski jajčni rezanci s piščančjim mesom in rumeno papriko

Limonina pita