Sirov burek

Sestavine:


  • listnato testo
  • 0,5 kg skute
  • 1 kisla smetana
  • 30 dag mladega slanega sira (feta, drobljenec) 
  • 2 jajci
  • 0,75 litra mleka
  • olje ali mast

Priprava:

Sir nadrobite in sestavine zmešajte.
Pekač namastite in vanj položite plast testa, premažite z maščobo ter vlijte nadev.
Dodajte naslednjo plast testa in zopet vlijte nadev in tako naprej, vse dokler imate sestavine.
Na vrhu morata biti vsaj dve plasti premazanega testa.
Burek pustite malo počivati, da se testo prepoji.
Pečete približno 45 minut pri 200 °C.
Za mehkejše testo burek poškropite ali polijte z 1 dl slane mlačne vode in ga za nekaj minut postavite nazaj v pečico. Nato odvečno vodo odlijte in si privoščite še toplega.

    Komentarji

    Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

    Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko

    Kitajski jajčni rezanci s piščančjim mesom in rumeno papriko

    Limonina pita