Solatne testenine s špinačnim prelivom, mocarelo, paradižnikom in pinjolami

solatne-testenine-s-spinaco_smallSestavine


  • 250 gramov testenin penne ali polžkov
  • 2-3 pesti sveže mlade špinače
  • 1-2 žlice creme fraiche ali kisle smetane
  • sol in poper po okusu
  • jabolčni kis in olivno olje po okusu      
  • 60-80 gramov pinjol
  • 1-2 pesti češnjevega paradižnika
  • 1 blazinica mocarele
Priprava

  1. Testenine skuhamo v soljenem kropu in ohladimo.
  2. Paradižnike narežemo na četrtine ali manjše koščke. Prav tako na drobno narežemo mocarelo. Pinjole popražimo, da se zlato rjavo obarvajo.
  3. V manjši multipraktik stresemo drobno narezano špinačo. Ji dodamo creme fraiche, ščep soli in popra, ter tretjino pinjol, ter vsebino fino zmiksamo.
  4. Takrat po okusu vmešamo kis, olje in po želji dosolimo.
  5. Ohlajene testenine zmešamo z špinačnim prelivom, paradižnikom, mocarelo in preostalimi pinjolami. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko

Kitajski jajčni rezanci s piščančjim mesom in rumeno papriko

Limonina pita