Solatne testenine s špinačnim prelivom, mocarelo, paradižnikom in pinjolami
Sestavine
- 250 gramov testenin penne ali polžkov
- 2-3 pesti sveže mlade špinače
- 1-2 žlice creme fraiche ali kisle smetane
- sol in poper po okusu
- jabolčni kis in olivno olje po okusu
- 60-80 gramov pinjol
- 1-2 pesti češnjevega paradižnika
- 1 blazinica mocarele
Priprava
- Testenine skuhamo v soljenem kropu in ohladimo.
- Paradižnike narežemo na četrtine ali manjše koščke. Prav tako na drobno narežemo mocarelo. Pinjole popražimo, da se zlato rjavo obarvajo.
- V manjši multipraktik stresemo drobno narezano špinačo. Ji dodamo creme fraiche, ščep soli in popra, ter tretjino pinjol, ter vsebino fino zmiksamo.
- Takrat po okusu vmešamo kis, olje in po želji dosolimo.
- Ohlajene testenine zmešamo z špinačnim prelivom, paradižnikom, mocarelo in preostalimi pinjolami.
Komentarji
Objavite komentar