Špageti v omaki iz pečene hokaido buče z mesnimi kroglicami

Sestavine


Sestavine za omako:
1 majhna hokaido buča
1 srednje velik paradižnik
1 srednje velika rdeča čebula
1 manjši korenček
1/2 čajne žličke dimljene sladke paprike v prahu
ščepec soli in belega popra
5 žlic sončničnega olja

Sestavine za mesne kroglice ali polpetke:           200 gramov mlete govedine
2 žlici krušnih drobtin
1 jajce
1/2 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
ščepec soli in popra
ščepec peteršilja
Ostale sestavine:
250 gramov špagetov
zvrhana čajna žlička soli

Priprava
  1. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Večji pekač obložimo s papirjem za peko. Čebulo in korenje olupimo, razpolovimo in narežemo na večje koščke. Paradižnik narežemo na četrtine. Bučo operemo, ji odstranimo semena in jo prav tako neolupljeno narežemo na večje rezine. Vse pripravljene sestavine stresemo na pekač in jih potresemo s papriko v prahu, soljo, poprom in prelijemo z oljem. Sestavine premešamo in pekač položimo v segreto pečico za 35-40 minut. 
  2. V manjši posodici stepemo jajce skupaj, s soljo, poprom, paradižnikovim koncentratom in peteršiljem. V stepemo jajce vmešamo mleto meso in drobtine. Oblikujemo manjše kroglice ali polpetke. 
  3. V soljenem kropu skuhamo špagete in jih odcedimo. Prihranimo si dober dcl vode. Če bodo odcejene testenine nekaj časa stale, jih premešamo z žlico olivnega olja, da se ne bodo sprijele skupaj.
  4. Pečeno zelenjavo stresemo v multipraktik in jo grobo zmeljemo v omako. Če želite fino omako, jo miksajte nekaj trenutkov več. 
  5. V ponvi segrejemo olje, ki naj pokriva površino. Ko je olje vroče, mu dodamo kroglice, ter jih na obeh straneh zlato rjavo zapečemo. 
  6. Popečenim kroglicam prilijemo zmiksano bučno omako. Po potrebi dolijemo še malo vode iz testenin, če je pregosta.
  7. Omako postrežemo skupaj s kuhanimi špageti. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko

Kitajski jajčni rezanci s piščančjim mesom in rumeno papriko

Limonina pita