Špageti v tunini omaki s sirom
Sestavine
250 gramov špagetov150 gramov tune iz konzerve
200 ml smetane za kuhanje
2 žlici kisle smetane
4 žlice mleka
sol in poper po okusu
ščepec bazilike in peteršilja
2 žlici naribane mocarelle ali drugega topljivega sira
nariban parmezan (po okusu - za končni dodatek)
PRIPRAVA
- Špagete stresemo v soljen vrel krop in jih kuhamo 2 minuti manj, od predpisanega časa na embalaži.
- V manjši posodi zmešamo smetano za kuhanje, kislo smetano, mleko, sol, poper, baziliko in peteršilj.
- V kozico prilijemo 2 žlici olivnega olja in dodamo dobro odcejeno tunino meso. Meso malce popražimo, nato pa zalijemo s pripravljeno mlečno mešanico.
- Vsebino zavremo, nato pa temperaturo znižamo na manjšo in omako kuhamo še nadalnih nekaj minut.
- Omaki dodamo nekaj žlic vode iz testenin in testenine odcedimo. Kuhane testenine zmešamo z omako in jim dodamo še naribano mocarello. Premešamo in postrežemo. Zraven postrežemo sveže nariban parmezan, za tiste ki imate radi še dodaten okus po siru. :)
Komentarji
Objavite komentar