Špageti v tunini omaki s sirom

Slikovni rezultat za testenine s tuno in sirom          

Sestavine

250 gramov špagetov
150 gramov tune iz konzerve
200 ml smetane za kuhanje
2 žlici kisle smetane
4 žlice mleka
sol in poper po okusu
ščepec bazilike in peteršilja
2 žlici naribane mocarelle ali drugega topljivega sira
nariban parmezan (po okusu - za končni dodatek)

PRIPRAVA

  1. Špagete stresemo v soljen vrel krop in jih kuhamo 2 minuti manj, od predpisanega časa na embalaži.
  2. V manjši posodi zmešamo smetano za kuhanje, kislo smetano, mleko, sol, poper, baziliko in peteršilj. 
  3. V kozico prilijemo 2 žlici olivnega olja in dodamo dobro odcejeno tunino meso. Meso malce popražimo, nato pa zalijemo s pripravljeno mlečno mešanico. 
  4. Vsebino zavremo, nato pa temperaturo znižamo na manjšo in omako kuhamo še nadalnih nekaj minut.
  5. Omaki dodamo nekaj žlic vode iz testenin in testenine odcedimo. Kuhane testenine zmešamo z omako in jim dodamo še naribano mocarello. Premešamo in postrežemo. Zraven postrežemo sveže nariban parmezan, za tiste ki imate radi še dodaten okus po siru. :) 

  6.  


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brezglutenski njoki z lososom, grahom in gorčično polivko

Pizza muffini

Gurmanski burgerji s tartufnim sirom, čevapčiči in rukolo