Testo za pizzo
- 300 g moke tip 500
- 1 suh kvas ali ½ svežega
- 200 ml hladne vode
- 100 ml olja
- Ščep soli
- sladkor po želji
Priprava:
Moko presejte, dodajte kvas, sladkor, vodo, olje in sol in na hitro zamesite gladko testo. Testo premažite po celi površini z oljem in ga dajte počivati v hladilnik. Testo lahko nato kar z rokami razporedite na črn pladenj (pratfon) ali pa z rokami oblikujte poljubno obliko. Pri oblikovanju boste za posip potrebovali ostro moko. Obložite z vam najljubšimi sestavinami, pecite v ogreti pečici 15 minut na 230 – 250 stopinj in ekola DOBER TEK!
P.S. Če imaš čas pusti testo počivati v hladilniku 1 uro, saj se potem še lepše vleče.
Moko presejte, dodajte kvas, sladkor, vodo, olje in sol in na hitro zamesite gladko testo. Testo premažite po celi površini z oljem in ga dajte počivati v hladilnik. Testo lahko nato kar z rokami razporedite na črn pladenj (pratfon) ali pa z rokami oblikujte poljubno obliko. Pri oblikovanju boste za posip potrebovali ostro moko. Obložite z vam najljubšimi sestavinami, pecite v ogreti pečici 15 minut na 230 – 250 stopinj in ekola DOBER TEK!
P.S. Če imaš čas pusti testo počivati v hladilniku 1 uro, saj se potem še lepše vleče.
Komentarji
Objavite komentar